Jamtblues.nu

En blogg som löser vardagsbehov för både företag som privatperson

Snabbkopplingar och deras funktion

Vad är en snabbkoppling?

En snabbkoppling är en anordning som sammanlänkar två ledningar. Istället för att krångla med muttrar och dylikt kan man använda en snabbkoppling. Den är utformad i två delar, en hane och en hona. Det betyder att ena änden har ett hål in där den andra delen låses fast. För att fästa ledningen på plats trycker man enkelt in hanen i honan. Oftast hörs ett klick när de låser fast i varandra. Att lossa ändarna från varandra igen är mycket lätt. Man drar helt enkelt ner manteln och drar sedan lätt isär ändarna. Detta är det absolut smidigaste sättet att fästa två slangar med varandra. Dessutom är det en mycket säker koppling när det kommer till läckage.

Vad använder man snabbkopplingar till?

Dessa kopplingar används dagligen utan att man reflekterar över dem. Utomhus har man garanterat sett dessa snappkopplingar, då de är väldigt vanliga till vattenslangen man ofta har i trädgården.

Man hittar dem lite varstans inne i ett hem också. I vissa fall använder man slangkopplingar till duschslangar och om man har en diskmaskin så kan man ta en titt under diskbänken. Vanligtvis sätter man fast slangen som leder in vattnet till diskmaskinen med en snabbkoppling på vattenledningar. Ofta fungerar det på exakt samma sätt med tvättmaskinen, men då hittar man snabbkopplingen bakom tvättmaskinen istället för under diskbänken.

Var köper man snabbkopplingar?

Att hitta dessa praktiska ting är mycket enkelt. Dock bör man veta att även snabbkopplingar kommer i mycket varierande kvalitet. De flesta järnaffärer tillhandahåller oftast bra snabbkopplingar. Dock kan det vara så att man kan få betala några kronor mer för dem där.

Om man vill ha snabbkopplingar med god kvalitet, men till så bra pris som möjligt, ta en tripp in på internet istället. Ett tips är ändå att välja ett välkänt märke om man vill känna sig säker på kvaliteten. Även om man gör det, så går det att få ner priset avsevärt genom att handla på nätet. När man sedan gjort inköpet är det bara att snabbkoppla och koppla av.

Comments are closed.