Jamtblues.nu

En blogg som löser vardagsbehov för både företag som privatperson

Byggavfuktare – Allt du behöver veta

Byggavfuktare

Byggavfuktare används för att antingen få bort luftfuktighet eller minska luftfuktigheten i ett rum. Maskinen kräver ingen komplicerat installation utan kan användas omgående och är oerhört effektiv och smidig att använda i fuktiga miljöer.

Hur fungerar byggavfuktare?

Byggavfuktare kopplas enkelt in i ett eluttag i det utrymme eller rum som ska avfuktas. Maskinen suger in den fuktiga luften genom sina inbyggda slingor. Slingorna kyler den luften vilket bildar kondens. Kondensen blir till vatten som samlas i en behållare längst ner i avfuktaren. Luften värms sedan upp igen innan den släpps ut i rummet.

Användningsområden

En byggavfuktare kan användas i princip överallt där luftfuktigheten är för hög och el finns att tillgå. Många husägare använder byggavfuktare i sina källare, tvättstugor och garage där luftfuktigheten lätt blir hög. Byggavfuktare används även på arbetsplatser och i industrimiljöer där fuktighetsnivån behöver hanteras. Byggavfuktare fungerar dock bäst i utrymmen som är uppvärmda. Att ställa en byggavfuktare i ett svalt rum ger alltså inte samma resultat som om den står i ett varmt rum. Maskinen bör inte användas i utrymmen som inte håller tätt eftersom fuktig fukt snabbt kan strömma in i rummet igen.

Fördelar med byggavfuktare

Den mest självklara fördelen med byggavfuktare är det behov som maskinen fyller. Med en byggavfuktare kan du snabbt och enkelt få ner luftfuktigheten i ett rum. Med minskad luftfuktighet minskar risken för fukt- och vattenskador och rummet blir behagligare att vistas i. Det är lika viktigt i hemmamiljöer som på arbetsplatser. Många yrkesmän kan även få användning av byggavfuktare. Det kan bland annat vara användbart vid hantering och reparation av svåra vattenskador och vid arbete med rör och ledningar i rum där luftfuktigheten lätt blir för hög. Med en byggavfuktare på plats behöver du inte vara orolig för att luftfuktigheten blir för hög.

Comments are closed.