Jamtblues.nu

En blogg som löser vardagsbehov för både företag som privatperson

Vad gör ett sportluftfilter?

Ett sportluftfilter ger ett sportigare ljud till din bil då luftfiltret hjälper motorn att andas bättre som i sin tur gör att den drar in mer luft. Bränsleförbrukningen blir jämnare och undersökningar har även visat att motorslitaget minskar med ett sportluftfilter. Vilket luftfilter som passar dig och din bil beror på vad du vill uppnå med filtret samt vad du är villig att lägga. När luftfiltret är inhandlat kan du enkelt byta den själv. Beskrivningar på hur du går tillväga hittar du enkelt på nätet. 

Det finns två sorters sportluftfilter

Det finns två olika sorters sportluftfilter att välja mellan. Båda är tillverkade i specialgjord skumplast eller bomullsväv enade med ståltrådsnät men har olika funktioner. Den ena kallas för öppet sportluftfilter och den andra för universalt filter. Skillnaden på de två är att insatsfiltret är som ett originalfilter men släpper igenom mer luft. Ett öppet filter har större risk att dra in varmluft och smuts om det placeras fel.

Vad du bör tänka på med ett sportluftfilter

Det är inte bara att installera sportluftfiltret utan när det väl är på plats är det viktigt att tänka på att rengöra filtret med jämna mellanrum. En bra regel att följa är att rengöra varje gång bilen rullat 1000 mil men är inte till en nackdel om det sker oftare. Blir filtret tilltäppt kan det orsaka problem och skador på motorn. Om du rengör filtret själv är det viktigt att rengöra filtret på rätt sätt. Vattenbaserad rengöring som är avfettande är ett bra alternativ men dubbelkolla vad just tillverkaren rekommenderar för att det ska bli rätt. Använder du fel rengöring till ditt sportluftfilter kan det skada bomullsfibrerna som finns i. 

Fördelar med sportluftfilter

  • Det kommer garanterat ge dig ökad körglädje. 
  • Eftersom att de är tvättbara är det bättre ur ett miljöperspektiv än engångsfilter. 
  • Vare sig det är en bil eller MC kommer ditt fordon reagera snabbare på gasreglaget. 
  • Undersökningar visar att motorslitaget minskar (om det används rätt). 

Comments are closed.