Jamtblues.nu

En blogg som löser vardagsbehov för både företag som privatperson

Hjälp till självhjälp

Psykolog2Det sägs att man inte kan hjälpa någon innan man har hjälpt sig själv. Psykologi är ett omdebatterat ämne, som av många individer även är aningen tabubelagt. Att gå till en psykolog behöver inte betyda att man är i behov av att reda ut något akut, eller att man har stora problem i ens liv. Ingen lever ett perfekt liv och de allra flesta skulle må bra av att få reda ut de saker som påverkar ens liv negativt. I många fall begränsar folk sig från att sträva högre, därför att de känner sig osäkra på sig själva. Det kan till exempel handla om något som kan vara ett problem på arbetsplatsen, både för medarbetare och chefer, samt för den individ som strävar efter att nå längre i karriären.

Det är värt både för chefer och arbetstagare att besöka en psykolog. I arbetstagarens fall för att få hjälp med sin egen utveckling inom yrket och generellt. För chefer, framförallt för att kunna bidra till arbetsplatsens personalutveckling men även för egen vägledning inom chefsyrket. På så sätt blir arbetsplatsen en tryggare plats, och en som bidrar till framsteg samt personlig och professionell utveckling. Där medarbetare stöttar och motiverar varandra i arbetet och där lagarbetet kan bidra till att förverkliga arbetsplatsens visioner.

I Göteborgsområdet finns ett stort utbud av psykologer, men det bästa är att gå till en psykolog i Göteborg med lång erfarenhet inom just organisations- och individutveckling. Detta för att man kan vara säker på att man hamnar rätt och får den hjälp man eftersöker. Det är inte alla psykologer som har rätt typ av kunskap för att kunna bidra till en bättre personalutveckling med möjlighet till att förverkliga arbetsplatsens visioner. Oavsett om man är chef eller medarbetare är det viktigt att se till att söka rätt typ av hjälp. På så sätt kan man förhoppningsvis få den hjälp och de verktyg som behövs för att hjälpa sig själv och sin situation.

Comments are closed.